Kultahippufinaaleista värisuora
Julkaistu: 15.04.2023 21.31

Kaustisen Pohjan-Veikkojen kultahippuampujat saalistivat henkilökohtaisista sarjoista kaiken värisiä mitaleja.

Ilmapistoolin VT14 sarjan voittoon tähtäsi Minka-Maria Puumala. Minka-Marian tulos oli 273, joka tällä kertaa riitti voittoon 8 pisteen erolla ennen KeAmS:n Arttu Räsäseen (265). Kolmanneksi ampui Janina Nypelö Mikkelin ampujista (263). Pohjan-Veikkojen Joose Puumala, joka ampuu ensimmäistä vuotta tässä sarjassa sijoittui hienosti kahdeksanneksi tuloksella 258. Ampujia tässä sarjassa oli kaikkiaan 15 nuorta.

VT12 sarjan ilmapistoolin voitti Isonkyrön Tytti Vaismaa tuloksella 183. Kaustisen Pohjan-Veikkojen Frans Järvelä oli hienosti toinen kovalla kisatuloksella 182, eli vain pisteen päähän voittajasta. Myös kolmas sija tuli Kaustiselle kun Fransin serkku Lauri Järvelä saavutti pronssisen mitalin tuloksen ollessa 179. Poikien valmentaja Seppo S Järvelä saa syystäkin olla tyytyväinen poikien suoritukseen ja tulokset antoivat varmasti pontta myös tulevan harjoituskauden suunnitteluun ja tavoitteiden asettamiseen. Seppo on hienosti vienyt poikien harrastusta eteenpäin ja toivottavasti yhtälö pysyy kasassa vielä pitkään. Mainittakoon vielä, että pojasta polvi paranee, kun Fransin isä, Mika Järvelä, saavutti aikoinaan SM-pronssia karting-sarjassa niin nyt poika laittoi paremmaksi ja saavutti ”SM-hopeaa”.

Mitalistit Frans (vas) ja Lauri

Sepon kolmas valmennettava, Leon Järvelä oli ensimmäistä kertaa mukana Kultahippufinaaleissa ja ampui sarjassa IT8. Tässä sarjassa ei lapsia laiteta paremmuusjärjestykseen, mutta hyvin vasta 6-vuotais poika selvisi ensimmäisestä ”arvokisatehtävästä”. Hänestä kuullaan vielä tulevaisuudessa kun ikää tulee hieman lisää ja harjoitusmäärät lisääntyy.

Leon toinen vas.

Kisat jatkuvat vielä sunnuntaina joukkuekisalla, jossa puolustettavana on kultamitali viime vuodelta VT12-sarjasta. Joukkueessa tulevat ampumaan Frans Järvelä, Lauri Järvelä ja Joose Puumala.