A-trapin SM-kisat Kaustisella 28.-30.7.
A-trap SM-KilpailutJulkaistu: 26.07.2023 08.33

A-trapin SM-kisat Kaustisella 28.-30.7.

Tervetuloa Kaustiselle

Haulikkolajien SM-kisat ajoittuvat tänä vuonna heinäkuun viimeiseen viikonloppuun. SM-kisoista Kaustisen Pohjan-Veikot on saanut järjestettäväkseen automaatti-trapin SM-kilpailut 28.-30.7.2023. Nämä kilpailut kokoavat noin 110 lajin ykkösnimeä mittelemään paremmuudesta Kruupakan ampuradalle.

Kaustisen Pohjan-Veikot on 109-vuotias pienen paikkakunnan yleisseura monine lajijaostoineen. Kilpatason trap-ammunnan historia Kaustisella ulottuu 1980-luvulle, jolloin ampumajaoston toiminta virisi uudelleen. Pian tämän jälkeen alettiin myös puuhata uutta ampumarataa, joka ampumajaoston, riistanhoitoyhdistyksen sekä metsästysseurojen yhteisellä ponnistuksella valmistui 1989. Sittemmin rataa on kehitetty, huoltorakennusta päivitetty v. -22, ja ajanmukaisena ympäristövaatimukset täyttävänä se kelpaa nykypäivänä SM-tason areenaksi.

Haulikkolajit ovat tuoneet KP-V:n ampujille menestystä vuosien varrella sekä kotimaassa että kansainvälisellä tasolla. SM-kisajärjestäjänä haulikkolajeissa KP-V on ollut aiemmin yhdeksän kertaa, viimeisimmät vuonna -21 järjestettiin kansallisen trapin sm-kilpailut ja heti seuraavana vuonna -22 automaatti trapin sm-kisat, kuten tänäkin vuonna.

Juha Myllymäen MM-hopea vuodelta 2019 rohkaisi taannon seuraa tarttumaan haasteeseen SM-kisojen järjestäjänä pitkän tauon jälkeen ja nyt nämä ovat jo kolmannet kisat ”putkeen”.

Ammunta, jos mikä, on kärsivällisyyttä ja keskittymiskykyä vaativa laji. Tiukassa paikassa on pelattava niin tekniikan kuin päänkin. Ohjeeksi jokaiselle kansallisen trapin SM-kisaan osallistuvalle poimittakoon seuran 100-vuotisjuhlakirjasta nyt jo edesmenneen moninkertaisen SM-mitalisti Kalevi Juoperin neuvo kansainvälisiin edustustehtäviin yltäneelle Jarkko-pojalleen: “Älä kassele sarijan aikana taululle, keskityt omhan vukhis ja kuuntelet, mitä tuomari sanoo, jos on epäselvyyksiä. Ehit kassua ne tilanthet sitte ko oot kaikki sarijas ampunnu ennen finaaleja.”

Tervetuloa Kaustiselle, onnistuneita suorituksia ja menestystä viikonlopun kilpailuihin!

Perjantain eräluettelo
Lauantain Eräluettelo

Sunnuntain eräluettelo

Aikataulu.pdf

Kaustisen Pohjan-Veikot ry. 
0178984-0
Urheilutie 10, 69600 Kaustinen
040 522 8977, veikot@kp-v.fi


Toimisto avoinna:
Ma - Ke 10 - 16
To 12 - 18
(poikkeavat aukioloajat Facebook)