KP-V KP-V - NIK  6 - 0

Urheilukenttä N A

Sarjakärjessä edelleen!

Maanantaina 6.6 pelattiin T09-piirisarjan ottelu Kaustisella, KP-V - NIK.

Ottelupalaverissa valmennusjohto painotti, että tänään hyökkäys on meidän paras puolustus. Otetaan vastustaja ylhäältä kiinni ja isketään herhiläisen tavoin kiinni pallolliseen. Ensimmäiset 10 minuuttia oli tuntuman hakemista eikä koko kentän leveyttä päästy hyödyntämään, vaan peli puuroutui keskikentälle, jossa väännettiin puolin ja toisin. Kun peliä oli pelattu 14 minuuttia, sai Pinkit kulmapotkun vastustajanmaalista katsottuna vasemmalta puolelta. Pallon taakse asettui Repe, joka toimitti pallon maalille. Hiottu kulmapotkukuvio tuotti jälleen tulosta ja Liina-Maija survoi pallon pömpeliin, 1-0 Kaustiselle.

Maalin jälkeen alkoi Kaustisen tyttöjen peli avautua. Selkeisiin maalipaikkoihin ei kuitenkaan päästy reilusta pallonhallinnasta huolimatta. Peliä pyrittiin rakentamaan alakerran kautta, mutta viimeisellä kolmanneksella oli tahmeaa. Ei hätää kuitenkaan, pallo pysyi Pinkeillä ja vastustaja joutui juoksemaan pallon perässä.

Puoliajalla sovittiin, että koska vastustaja ei prässää, alakerta Sallan ja puolustuksen johdolla hoitaa pelin rakentelun, koska vastustaja tilaa siihen antaa. Sovittiin myös, että tehdään nopeat pari maalia ja katkaistaan vastustajan selkäranka, jottei käy niin, kuten viime vuonna molemmissa peleissä illan vastustajaa vastaan; johdetaan koko peli yhdellä maalilla, kunnes vastustaja tulee tasoihin lopussa.

Toista puoliaikaa 5 min takana, niin joukkueen kapteeni Laura näyttää esimerkkiä muille: Kaksi vastustajaa kahville, röyhkeä sisäänajo rangaistusalueelle ja vastustamaton kuti etuyläkulmaan. 2-0 Kaustiselle.

2 minuuttia edellisestä maalista lyövät tytöt jälleen painetta vastustajan päätyyn. Pallo ajautuu Mealle, joka toimittaa pallon maalinedustalle yksin jääneelle Iidalle, jolla on helppo työ siirtää pallo maaliin. 3-0.

Ajassa 49 min rakennetaan peliä jälleen rauhassa omassa päädyssä. Pallo Sallalla, jonka vastustaja antaa nousta pallon kanssa yli rangaistusalueen rajan. Salla puntaroi mitä kautta aletaan tilannetta rakentamaan ja huomaa Mealla olevan tilaa puolustuslinjan takana. Loistava avaus Mealle, joka pääsee läpiajoon ja laukoo pallon vasempaan kulmaan. 4-0.

Kuusi minuuttia myöhemmin sama kuvio toistuu, mitä sitä toimivaa konseptia vaihtamaan, tuumii Salla ja pelaa Repen läpiajoon. Pallo jälleen vasempaan kulmaan ja tilanne 5-0. Viisi minuuttia edellisestä saa tytöt jälleen maalinedushässäkän rakennettua. Mea löytää poikittaissyötöllä Oltsun, joka ottaa vasemmalla jalalla loistavan ensimmäisen kosketuksen rangaistusalueelle vastustajien välistä ja sijoittaa pallon hallitusti alakulmaan. 6-0.

Näihin lukemiin ottelu päättyy ja Pinkit säilyttävät sarjan piikkipaikan! Ensi viikolla vastus kovenee, kun Kokkolassa kohdataan KPV. Näistä peleistä ei ole koskaan tunnetta puuttunut ja tulevissa harjoituksissa hiotaan kuviot kuntoon kokkolalaisten kaatamiseksi.