KP-V P12 salibandyjoukkue vuoden viimeisessä turnauksessa Kokkolassa
Julkaistu: 23.12.2021 19.20

Kaustisen P12 salibandyryhmä lähti metsästämään lisäpisteitä kovalla itseluottamuksella, Hollihaan hyvissä puitteissa vastaan asettuivat Uusikaarlepyyn Blue Fox sekä turnauksen isäntäjoukkue Nibacos.

Ensimmäiseen otteluun lähdettiin hiukan ylimielisellä asenteella, olihan edellisestä ottelusta Blue Foxia vastaan napattu näyttävä ja runsasmaalinen voitto, ja kaiken lisäksi vastustaja oli valunut sarjan hännille. Blue Fox tuli otteluun hyvällä jalalla mennen 1-0 -johtoon viidennellä minuutilla, ja johto piti erän loppuun saakka kotijoukkueena ottelussa pelanneen Kaustisen hyökkäyspelin ollessa hidasta ja tehotonta.

Toisessa erässä KP-V sai viimein maalihanat auki tasoittaen ottelun Toivo Vähäkainun maalilla, mutta vain pari minuuttia myöhemmin Blue Fox otti jälleen johtoaseman. Kaustisen peliin saatiin onneksi tarvittavaa ryhtiä viimeiseen erään, ja Oskari Kaharin, Aleksi Lehtorinteen sekä Aatu Hohenthalin maalien turvin KP-V nappasi nihkeän 4-2 -työvoiton.

Edellinen peli Nibacosia vastaan päättyi yhden maalin tappioon KP-V:n vimmatusta painostuksesta huolimatta, ja tähän lähdettiin hakemaan korjausta päivän toisessa pelissä. Nibacos marssi kuitenkin peliin hurjalla ryminällä latoen ensimmäiseen kuuteen minuuttiin peräti viisi maalia! KP-V:n pelureiden päät notkahtivat vaihtopenkillä, ja valmentaja otti aikalisän koittaen puhaltaa uutta ryhtiä lamaatuneeseen vierasjoukkueeseen.

Takaa-ajo käynnistyikin toden teolla jo minuutti aikalisän jälkeen Aleksi Lehtorinteen kavennusmaalilla, ja viimeistään ensimmäisen erätauon jälkeen KP-V:n pelissä alkoi näkyä jo selkeästi parempaa ilmettä: liike lisääntyi huomattavasti ja lisäksi oman maalin edustan puolustus tiivistyi, eikä vastustaja saanut enää ensimmäisestä erästä tuttuja helppoja maalipaikkoja. Kahden erän jälkeen Kaustinen oli hiipinyt jo kahden maalin päähän!

Viimeiseen erään lähdettiin rohkealla hyökkäyspelillä, jolloin puolustuksen pieni repeileminen avasi Nibacosille paikkoja vastahyökkäyksiin. Viisi minuuttia ennen loppua Nibacos siirtyi jo 8-4 -johtoon ja peli näytti olevan selvä, mutta Kaustinen kaivoi vielä jostakin eväät vimmattuun loppukiriin: Kosti Järvelän, Oskari Kaharin ja Teppo Järvelän maaleilla KP-V olikin yhtäkkiä maalin päässä. Tämän lähemmäksi pisteitä ei enää päästy, vaikka tasoitusta metsästettiin raivokkaasti ilman maalivahtia: loppunumerot 8-7 Nibacosille.

Päivän peleissä muistutettin taas kerran siitä, että löyhällä asenteella ei kannata peleihin lähteä, tai joutuu tekemään kaksin verroin hommia pisteiden eteen. Päivään mahtui kuitenkin myös paljon hyvää ja onnistuneita suorituksia nähtiin, etenkin Evijärven vahvistukset Oskari Kahari, Aleksi Lehtorinne sekä niin puolustuksessa kuin hyökkäyksessäkin uurastanut Aaro Saari pelasivat kukin ehjää ja tehokasta peliä. Teppo Järvelä keräsi jälleen kasan tehopisteitä ja Peik Peltola repi vastustajan puolustusta hajalle lukuisilla hyvillä syötöillä, vaikka tehopisteitä ei tällä kertaa kertynytkään kuin yksi.

Uusi vuosi käynnistyy 16. 1. kotiturnauksella - sinne sankoin joukoin kannustamaan jos korona suo!