KP-V P12 turnausreissulla Kauhajoella
Julkaistu: 24.11.2021 07.01

Kaustisen P12 salibandyjoukkue matkusti sunnuntaina Kauhajoelle taistelemaan sarjapisteistä. Vastaan asettuivat turnauksen isäntäjoukkue SB Kauhajoki sekä Isokyrön FBC Remix, jotka molemmat majailevat sarjataulukossa KP-V:n takana. Hyvät mahdollisuudet lisäpisteiden napsimiseen olivat siis olemassa.

Ensimmäisessä pelissä kotijoukkue Kauhajoki oli liikkeellä hyvällä ja virkeällä asenteella vierasjoukkueen ollessa pitkän matkan jäljiltä vielä hiukan unessa. Syntymäpäiviään juhlinut Otto Järvelä vei KP-V:n johtoon heti ensimmäisellä minuutilla, mutta toisen erän alussa kotijoukkue oli vääntäytynyt rinnalle ja ohi. Ottelu eteni tasaisena loppuun saakka Kauhajoen tehdessä 5-4 -johtomaalin viimeisellä peliminuutilla. Tasoitusta metsästettiin raivokkaasti ilman maalivahtia, valitettavasti ilman tulosta. Etenkin SB Kauhajoen kolossimainen puolustaja Vili Viertola oli Kaustiselle vaikea pideltävä, ja tällä kertaa pisteet jäivät saamatta. KP-V:n maaleista vastasivat kaksi häkkiä mieheen iskeneet Teppo ja Otto Järvelä.

Toiseen peliin FBC Remixiä vastaan Kaustinen lähti kotijoukkueena. Ensimmäinen erä eteni nihkeästi: Kaustisella oli hallinta, mutta hyökkääminen oli hiukan tahmeaa ja hidasta, lukemat olivat tasan 1-1 ensimmäiselle erätauolle mentäessä.

Valmennus ravisteli kotijoukkuetta hereille erätauolla: Ensimmäisessä erässä vaihtopenkillä lähinnä makeita haukotuksia viljellyt KP-V:n Aatu Hohenthal havahtui toisen erän alkuvihellykseen, ja paukutteli hattutempun alle viidessä minuutissa täydentäen loistavan pelinsä iskemällä vielä neljännen maalin viimeisessä erässä. Teppo Järvelä vastasi tällä kertaa tarjoiluista keräten plakkariin neljä syöttöpistettä, toisessa erässä kotijoukkue hakkasi palloa Remixin verkkoon lopulta kokonaiset kahdeksan kertaa!

Kaustinen nappasi ottelusta selkeän 13-4 -voiton nousten samalla sarjataulukossa kakkoseksi! Onnistumisia saatiin laajalla rintamalla: Oskari Kahari, Akseli Lyytikäinen, Toivo Vähäkainu, Aaro Saari, Iisakki Hakamäki sekä Urho Heikkilä saivat kaikki vyölleen useamman pisteen pelin. Myös Paavo Tunkkari sai kauden maalitilinsä auki, mikä lupailee hyvää jatkoa ajatellen.

Pitkän ajomatkan takia reissu toteutettiin pikkubussilla, kiitokset Markku Raumalle sekä kuskiksi lähteneelle Sakari Puumalalle, joka oli KP-V:n ryhmälle lisäksi korvaamaton tuki ja kuudes kenttäpelaaja! Vuoden viimeinen turnaus pelataan Kokkolassa 19. joulukuuta.