KP-V T09, T13 Kakkonen

Esse IK - KP-V KP-V   1 - 2

Bollplan N A

Sarja-avaus Ähtävällä 16.5.2022

KP-V:n 09-tytöt aloittavat piirisarjansa 16.5.2022 Ähtävällä. Ennakkoon oli tiedossa, että tasainen pelit on tulossa; viime vuoden pelit päättyivät Kaustisen tyttöjen niukkoihin yhden maalin voittoihin.

Molemmat joukkueet lähtivät kauden ensimmäiseen sarja-otteluun liikkeelle hermostuneesti eikä kumpikaan joukkue saanut pallokontrollia itselleen. Myöskin kauden ensimmäinen tapahtuma luonnonnurmella varmasti vaikutti tähän. Peli aaltoili päästä päähän, eikä varsinaisia maalipaikkoja kummallekaan joukkueelle siunaantunut vasta kuin ottelun 30. minuutilla, kun Rebekka Känsälä haistoi tilan vastustajan puolustuksessa ja karkasi läpiajoon Salla Koskisen loistavasta avauksessa. Pallo varmasti maaliin ja tilanne 0-1.

Toiselle puoliajalle lähti Kaustisen tytöt entistä sisuuntuneempina ja paine alkoi kasvaa vastustajan kenttäpäädyssä. Varsinkin oikealla laidalla Olivia Känsäkangas oli jatkuva päänvaiva vastustajalle. Hienoja haastoja läpi ottelun. Kun peliä oli pelattu 40 min, saivat tytöt kulmapotkun. Edellisenä päivänä harjoiteltu kulmapotkukuvio tuotti tulosta, kun Rebekkan hieno kulmapotku tavoitti Liina-Maija Hietalan joka juoksi pallon sisään ja tilanne 0-2.

10 minuuttia myöhemmin vastustaja sai vastahyökkäyksen ja hyvin pelatun tilanteen jälkeen saivat pallon noin 8 metriin josta pallo maaliin ja tilanne 1-2. Hetkeä myöhemmin Kaustisen tytöille taas kulmapotku ja uusi kuvio oli jälleen tuottaa tulosta. Tällä kertaa Sanni Koskinen pääsi juoksemaan palloon osuen palloon puhtaasti. Pallo kuitenkin ylärimaan. Muutamaa minuuttia myöhemmin Sanni jallitti parikin pelaajaa, sai jalkansa vapaaksi ja jälleen hirmuinen pommi ylärimaan. Luultavasti ylärima heiluu vieläkin Ähtävällä tuon laukauksen jälkeen.

Enempää maaleja ei ottelussa nähty joten kauden avauspisteet matkaavat Kaustiselle maalein 1-2.

Peli oli, kuten ennakoida saattaa, varsin sekavaa. Sarja-avaukselta ei oikein voi muutakaan odottaa. Peli olisi voinut päättyä isommallakin erolla, sillä niin monta kertaa Kaustisen tyttöjen yksinläpitilanteet vihellettiin paitsioksi, vaikka pelaaja lähtikin juoksuun metrejä vastustajan puolustajan alapuolelta. Myös lukemattomat käsivirheet sekä sääntöjen vastaiset taklaukset jäivät viheltämättä. Erään nimeltä mainitsemattoman pelaajan sanoin hänen tullessaan vaihtoon :"Olis pitäny sanoo tuolle tuomarille että olisit käyny Specsaversillä!". Onneksi peli ei kuitenkaan kaatunut tuomariin vaan tytöt hoitivat homman kotiin. Kaikki pelaajat hoitivat oman tonttinsa mallikkaasti ja kotiin lähdettiin hymyssä suin. Tästä on hyvä jatkaa kohti tulevia sarjapelejä! seuraava peli on 28.5. kun Larsmossa vastaan asettuu LBK.